Εκπαιδευτικά προγράμματα για οργανωμένες σχολικές ομάδες
Όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα προσφέρονται και στα Αγγλικά, ύστερα από συνεννόηση
Τα μαθηματικά σαν παιχνίδι
Στο πλαίσιο της προσπάθειάς μας να συμβαδίζουμε με την εποχή μας, έχουμε ήδη προσθέσει στην εκπαιδευτική διαδικασία, τη χρήση tablets* και τρισδιάστατης σχεδίασης και εκτύπωσης .
Για τον σκοπό αυτό, Δημιουργήσαμε ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τον τίτλο «Τα μαθηματικά σαν παιχνίδι», το οποίο είναι ένα ευχάριστο και διαδραστικό μαθησιακό περιβάλλον όπου τα μαθηματικά δεν είναι μόνο πράξεις και σχήματα, αλλά ένα παιχνίδι ανακάλυψης και έρευνας.
Επιλέξτε αντίστοιχα για Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε οργανωμένες σχολικές ομάδες από Δ’ Δημοτικού έως Γ’ Λυκείου Αφετηρία των περιπάτων είναι το κτίριο του μουσείου επί της οδού Ηρακλειδών 16, σύγχρονο πλέον τοπόσημο της ιστορικής συνοικίας, μία περίπτωση υποδειγματικής επανάχρησης ενός αξιόλογου κτιρίου για πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς. Οι διαδρομές διαμορφώνονται ανάλογα με την επιλογή της θεματικής από το σχολείο ή/και τους διδάσκοντες, πάντα ακολουθώντας πεζοδρομημένες περιοχές. Το πρόγραμμα υλοποιείται από Ιστορικούς - Αρχαιολόγους.
Απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Μέσα από το πρόγραμμα αυτό, οι μαθητές μαθαίνουν να κατανοούν τα κρυμμένα συστατικά ενός συστήματος ΤΝ, μπορούν να εξηγήσουν τί είναι και τι δεν είναι νοήμον σύστημα, και αντιλαμβάνονται την ηθική πλευρά της ΤΝ και γιατί είναι τόσο σημαντική.Τέλος, μαθαίνουν πώς οι ίδιοι μπορούν να συμμετέχουν στη διαμόρφωση της ΤΝ του αύριο.
Διαδραστικές ξεναγήσεις στην έκθεση ΕΥΡΗΚΑ
Προσαρμόζεται σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, από το Δ’Δημοτικού έως το Λύκειο. Πρόκειται για διαδραστικές ξεναγήσεις στην έκθεση Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας. Ανάλογα με την ηλικία των μαθητών, συνοδεύεται με δραστηριότητα. Για τις τάξεις Δ’ Δημοτικού έως και Α’ Γυμνασίου, μπορεί να επιλεγεί η χρήση παιχνιδιού σε tablet (gamification της μαθησιακής διαδικασίας).
Φυσική στο Μουσείο
Στόχος του προγράμματος είναι να αντιληφθούν τα παιδιά την έννοια του χρόνου σαν φυσικό μέγεθος .
Στο πρώτο μέρος, οι μαθητές ξεναγούνται στην έκθεση “ΕΥΡΗΚΑ, Επιστήμη, Τέχνη και Τεχνολογία των Αρχαίων Ελλήνων” με έμφαση σε επιλεγμένα εκθέματα που σχετίζονται με την μέτρηση του χρόνου και των αποστάσεων (κλεψύδρα, οδόμετρο του Ήρωνα, ηλιακό ωρολόγιο κ.ά) και ανακαλύπτουν τη διαδρομή της εξέλιξης της γνώσης και άρα της επιστήμης δια μέσου των αιώνων.
Γνωριμία με τις τοιχογραφίες, τις τεχνικές και τα χρώματα στην Αρχαία Ελλάδα.Ένταξη καλλιτεχνικών ποιοτήτων στην εξερεύνηση στο μουσείο και προσέγγιση της έκθεσης μέσω της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Απόκτηση της γνώσης μέσα από βιωματικές μεθόδους. Ανάπτυξη δεξιοτήτων οπτικού εγγραμματισμού (κατάκτηση δεξιοτήτων αναζήτησης, επεξεργασίας και αποκωδικοποίησης πληροφοριών μέσα από έργα τέχνης).Δημιουργική απασχόληση.
Επιλέξτε αντίστοιχα για Νηπιαγωγείο, και Δημοτικό