Εικαστικό κόσμημα, με την Ελένη Δασκαλάκη
Η συμμετοχή στο πρώτο εργαστήριο είναι δωρεάν, απαιτείτΑι συμπλήρωση φόρμας συμμετοχής παρακάτω
ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΜΕ PAYPAL Ή ΜΕ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ/ΧΡΕΩΣΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΦΑΛΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ALPHA E-COMMERCE
Καλώς ήρθατε στην λάμψη της δημιουργίας.
Ελάτε να αποκαλύψουμε την κρυφή ομορφιά των απλών υλικών, που θα μεταμορφώσετε με τα χέρια σας σε έργα τέχνης, δημιουργώντας κοσμήματα μοναδικής αισθητικής.
Αποκτήστε τις γνώσεις & τις δεξιότητες και φορέστε ή χαρίστε τις δημιουργίες που κατασκευάσατε κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου. Κάθε μάθημα και μια νέα τεχνική , κάθε φορά και ένα καινούργιο κόσμημα που ο δημιουργός θα είστε εσείς!
Το workshop-σεμινάριο εικαστικού κοσμήματος, σχεδιάστηκε και υλοποιείται από την Ελένη Δασκαλάκη και έχει σαν στόχο την εκπαίδευση των ενδιαφερόμενων στην επιλογή, χειρισμό και συνδυασμό υλικών για την κατασκευή κοσμημάτων.
Θα πραγματοποιηθούν συνολικά 11 δίωρες συναντήσεις, ανεξάρτητες μεταξύ τους.
Η 1η συνάντηση, της Τετάρτης 6 Νοεμβρίου, η λεγόμενη συνάντηση γνωριμίας, έχει σαν σκοπό την παρουσίαση του προγράμματος συνολικά και των επιμέρους συναντήσεων, των απαιτήσεών του σε υλικά, τους στόχους και τα χειροπιαστά του αποτελέσματα.
Οι υπόλοιπες δέκα συναντήσεις, πραγματεύονται συγκεκριμένα θέματα, που έχουν να κάνουν με το υλικό, το σχήμα ή το είδος του κοσμήματος που πρόκειται να κατασκευαστεί.
Οι συναντήσεις δεν έχουν θεωρητικό χαρακτήρα αλλά στόχος είναι ο κάθε συμμετέχων, σε κάθε συνάντηση να δημιουργήσει κόσμημα που μπορεί να φορέσει ή να χαρίσει σε αγαπημένα του πρόσωπα.
Ύλη 10 δίωρων μαθημάτων
1. Δημιουργία κοσμήματος λαιμού συνδυάζοντας τρία είδη συρμάτων διαφορετικού πάχους με πέτρες της επιλογής σας.
2. Επιλέγετε είδος κ μέγεθος κοσμήματος το σχεδιάζετε στο μέταλλο όπου μαθαίνετε την επεξεργασία του.
3. Κοπή κυκλικής επιφάνειας και γνώση της σφυριλάτισης.
4. Εσωτερική αφαίρεση. Τεχνική κοπής σε συνδυασμό με τη σφυριλάτιση ,ένα ευφάνταστο αποτέλεσμα.
5. Δημιουργία δαχτυλιδιών με τις γνώσεις που αποκτήσαμε.
6. Κατασκευή μπουκέτου με φύλλα από μέταλλο στολισμένο με πέτρες τις επιλογής σας συνθέτουν το κόσμημα αυτής της ενότητας.
7. Δημιουργία βραχιολιού με σύρμα μέταλλο κ πέτρες σε μέγεθος κ σχέδιο της αισθητικής μας.
8. Πεταλούδες από μέταλλο, στολισμένες με σύρμα ,πέτρες ,σφυρήλατες ή με χρώμα.
9. Ατσαλόσυρμα.. ένα υλικό για αέρινα κοσμήματα σε συνδυασμό με μέταλλο κ μαργαριτάρια.
10. Κατασκευή σπείρας. Ένα διαχρονικό σχέδιο με μεγάλο ενδιαφέρον σε δαχτυλίδι ,σκουλαρίκι, βραχιόλι, καρφίτσα. Η επιλογή δική σας.
BΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΛΕΝΗΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ
6932077750 epsilon.delta@hotmail.com Instagram: eleni_daskalaki_Athens
Η Ελένη Δασκαλάκη γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στην Αθήνα, ως εικαστική καλλιτέχνης με εξειδίκευση στο εικαστικό κόσμημα. Αρχική πηγή έμπνευσης του καλλιτεχνικού της έργου ήταν η ανάγκη να δημιουργήσει κάτι ανθεκτικό και άφθαρτο στο χρόνο. Έτσι επέλεξε το μέταλλο, δίνοντάς του εικαστικό περιεχόμενο και αξία. Οι φόρμες της ισορροπούν σε μέγεθος και σχήμα και οι δημιουργίες της προσδίδουν αυθεντικότητα και γοητεία, ενώ τυχαίοι σχηματισμοί συνιστούν δημιουργικές προκλήσεις που υλοποιούνται με αφετηρία την αναζήτηση του ωραίου.
Αφετηρία των σπουδών της ήταν το τμήμα εικαστικού κοσμήματος και το τμήμα αργυροχοΐας του College of Fine Arts I. Βοργίας. Παρακολούθησε σεμινάρια 3D κατασκευών, σχεδίου κοσμήματος και χρώματος καθώς και σεμινάρια αργυροχρυσοχοΐας με τους αργυροχρυσοχόους Απόστολο Κωνσταντινίδη και Γεώργιο Φραγκουλάκη. Επίσης, παρακολούθησε σεμινάρια felting και P.M.C. (μεταλλικός πηλός).
Έχει διδάξει εικαστικό κόσμημα, κατασκευές και αργυροχοΐα στο College of Fine Arts I. Βοργίας, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Μοσχάτου, στη Χ.Ε.Ν. Αθηνών, Παλαιού Φαλήρου και Πειραιά, καθώς και στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη. Επίσης, έχει διδάξει εξειδικευμένες τεχνικές εικαστικού κοσμήματος σε ιδιωτικά εργαστήρια.
Παράλληλα πραγματοποίησε ατομικές εκθέσεις στο Δημοτικό Νεοκλασικό Κτήριο της οδού Κανθάρου του Δήμου Πειραιά, στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη και στη Γκαλερί Κόντη, ενώ συμμετείχε σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις εικαστικού κοσμήματος στο Πνευματικό Κέντρο Παλαιού Φαλήρου.
Με την πλατφόρμα «Α Jewel Made in Greece» έλαβε μέρος για 2η συνεχή χρονιά σε έκθεση κοσμήματος στο Μουσείο Arts and Design (MAD) στη Νέα Υόρκη, στο Παρίσι, στο Dubai, στο Ευρωκοινοβούλιο (Βρυξέλλες), στον Δ.Α.Α. «Ελευθέριος Βενιζέλος», στην New Ashgate Gallery (Αγγλία), στην Oia Treasures Gallery (Σαντορίνη), στην Art Athina 2016, στο Poseidonion Hotel, Ακρόπρωρο (Σπέτσες) και στη gallery Ε.Γ.Ι.Ν.Α – Α.Ι.Γ.Ι.Ν.Α. (Αίγινα).
Για 3η φορά συμμετείχε στην ομώνυμη ομαδική έκθεση εικαστικού κοσμήματος στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων και τις επόμενες τέσσερις χρονιές στο Ζάππειο Μέγαρο. Συμμετείχε στις εκθέσεις ‘Καρποί και Σύμβολα’ και ‘Μνήμες’ στο Νομισματικό Μουσείο Αθηνών. Επίσης στην ομαδική έκθεση με θέμα ‘Ο Μίτος της Αριάδνης’ στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.
Για τη δουλειά της έχει διακριθεί δύο φορές με έπαινο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εικαστικών Τεχνών του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός όπως επίσης ανήκει στο Σύλλογο Καλλιτεχνών Παλαιού Φαλήρου.
Η δουλειά της έχει παρουσιαστεί πολλές φορές στον Τύπο, ενώ κοσμήματα και γυναικεία αξεσουάρ με την υπογραφή της έχουν παρουσιαστεί σε τηλεοπτικές εκπομπές, επιδείξεις μόδας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Συνεργάστηκε, με θεματικές συλλογές, με το Νομισματικό Μουσείο Αθηνών, το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη, το Divani Apollon Palace ‘’The Gallery’’, το AJMIG Flagship store στο Σύνταγμα , τον Ιανό Golden Hall, την Πινακοθήκη Παλαιού Φαλήρου, και το μουσείο Ηρακλειδών για την πώληση των έργων της.
ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Καμία κράτηση δεν ισχύει αν δεν έχει καταβληθεί το αντίτιμο του εισιτηρίου, το οποίο θα πρέπει να έχει εξοφληθεί οπωσδήποτε πριν από την έναρξη της σεμιναρίου.
Επιστροφές χρημάτων γίνονται μόνο όταν η ακύρωση γίνει με αποστολή e-mail στο edu@herakleidon.org, τουλάχιστον 72 ώρες πριν από την έναρξη της κάθε συνάντησης.
info:
Πού; Ηρακλειδών 16
Πότε; *Τετάρτες 6/11, 13/11, 20/11, 27/11, 4/12, 11/12, 18/12, 8/1/25, 15/1, 22/1, 29/1 *
Ώρα; 16:00 - 18:00
Πόσο; 20,00 € ανά συνάντηση
Ποιοι; περιορισμένος αριθμός θέσεων - 10 συμμετέχοντες