Οι εκδηλώσεις μας με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

 

Το Μουσείο Ηρακλειδών συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2024

 

Η 18η Μαΐου, έχει καθιερωθεί ως η Διεθνής Ημέρα Μουσείων. Για το 2024, το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) έχει επιλέξει ως θέμα του εορτασμού “Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα”.

Το θέμα αποτελεί υλοποίηση στην πράξη του νέου ορισμού του Μουσείου, ο οποίος υιοθετήθηκε το 2022 και στον οποίο αναφέρεται ότι τα μουσεία είναι “ανοιχτά και προσβάσιμα στο κοινό, χωρίς αποκλεισμούς” και ότι λειτουργούν “με τη συμμετοχή των κοινοτήτων, προσφέροντας ποικίλες εμπειρίες με σκοπό την εκπαίδευση (…) και τη διάδοση της γνώσης”.

Το Μουσείο Ηρακλειδών έχει σχεδιάσει μια σειρά δράσεων, οι οποίες θα υλοποιoύνται σταδιακά γύρω από τη 18η Μαΐου και περιλαμβάνουν ξεναγήσεις σχεδιασμένες για ομάδες ατόμων με ειδικές ανάγκες, εκπαιδευτικά προγράμματα σε διαπολιτισμικά σχολεία ή σχολεία που φιλοξενούν μαθητές από ευαίσθητες περιοχές της πρωτεύουσας.

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται την 18η Μαΐου, με δωρεάν είσοδο και ξεναγήσεις στους επισκέπτες από το προσωπικό μας. Ειδικά για την ημέρα, το Μουσείο θα είναι ανοιχτό από τις 10:00 έως τις 22:00.

Στις 20:00, μπροστά από το κτήριο της Αποστόλου Παύλου 37, θα έχουμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε τη χορωδία του 17ου Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας.

Σας περιμένουμε όλους! Μείνετε συντονισμένοι.

Pantelis Mitsiou